Testvér-települési programok és együttműködések támogatása pályázat, lehetőséget biztosított a településen élők számára az augusztus 20- án megrendezésre került Debreceni Virágkarnevál kulturális kirándulásra. A kiránduláson részt vettek a testvér-település lakosai is. Az indulás 06:00-kor történt 20 fő részvételével.
Az első közös állomás Debrecen volt, ahol a résztvevők a virágkarnevált tekinthették meg, ahol az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepe tiszteletére rendezett felvonulást élvezhették. Az eseményen látványos virágkompozíciók vonultak fel, mazsorett csoportok és különböző más tehetségek kíséretében. A felvonulás végeztével megtekintették a Nagyerdőt egy séta keretében. Lehetőségünk nyílt a Debreceni kalandparkban eltölteni pár kellemes órát a programban résztvevő gyerekeknek is kedvezve.
16:00-kor a Csabai- Gasztroland Kft. biztosította számunkra az étkezést.
A késő délutáni órákban érkeztünk vissza Tomorra, ahol felszabadultan, családias légkörben egy szalonnasütés vette kezdetét.
Ez a kirándulás hatalmas lehetőséget biztosított a település képviselő testület, dolgozók, valamint a testvér település lakosaival történő szorosabb barátságok kialakítására.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik pozitív elbírálásában részesítették a pályázatunkat és biztosították számunkra ezt a kirándulást.

Kulturális alapellátás támogatása/1000 fő alatti Kistelepülések kulturális alapellátásának támogatása pályázat, lehetőséget biztosított a településen élők számára a május 19-én megrendezésre került Aggtelek-Jósvafői kirándulásra. A kiránduláson részt vettek a testvér-település lakosai is. Az indulás 08:00-kor történt 24 fő részvételével.

Az első állomás Jósvafőn volt, ahol a résztvevők méneslátogatáson vehettek részt, valamint a gyermekek lovagolhattak is. A lakosok lovaskocsival kilátogattak a Hucul méneshez, mely nagy élményt jelentett mind a kicsik, mind a nagyok számára.

13:00-kor a „Fogadó az Öreg Malomhoz” étterem biztosította számunka az ebédet.

Folytatva utunkat 15 óra magasságában értünk Aggtelekre, ahol 1 órás barlanglátogatás vette kezdetét. A résztvevők az Aggteleki cseppkőbarlang meseszép világába nyerhettek betekintését. A késő délutáni órákban érkeztünk vissza Tomorra, ahol felszabadultan, családias légkörben egy szalonnasütés vette kezdetét.

Ez a kirándulás hatalmas lehetőséget biztosított a településen élő halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, valamint a testvér település lakosaival történő szorosabb barátságok kialakítására.

Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik pozitív elbírálásában részesítették a pályázatunkat és biztosították számunkra ezt a kirándulást.

Tomor térképen

 
  

tomo feherr png

Tomor képeken